Nogen har en plan – andre en forklaring

Der er meget forskel på hvordan man håndterer det at noget går galt – det kan være nogle tal på målstyringstavlen der efter lang tid ikke kommer op i det grønne felt og derfor kræves der svar på en række spørgsmål.

Plan frem for forklaring

Sørg for at reagere når noget går galt – lav en plan !

Her er det vigtigt, at man som medarbejder eller leder, er helt klar over hvad ens rolle er i den sammenhæng – og at det vil være rigtig fint, hvis du har en plan for at komme fra “rødt” til “grønt”.

Andre vælger det at have en forklaring på hvorfor noget er gået galt – men de ikke reagerer på det ved at lave en plan for at komme videre – til tider ser man endda, at forklaringen er at “alle de andre har fejlet” og noget i retning af at “det er ikke min skyld” og “hvis bare de havde gjort”  !!!  – Det er blot ikke særlig fremadrettet og løser ikke problemet.

Så derfor vær opmærksom på, at en plan er rigtig god at arbejde med, mens en forklaring ofte kan blive noget usammenhængende og måske endda også skyde vildt i alle retninger for at få “aben” af skulderen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Forandringsledelse, Kommunikation og dialog, Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i administrative processer og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.