Få øje på spildet

i min gennemgang af de 5 LEAN-principper er jeg nu nået til 2. halvdel af princip nummer 2 – som handler om at kortlægge værdikæden og eliminere spild.

Hvad er spild ? – det kan godt være svært at finde ud af – og lidt af en udfordring.

Find og fjern spild

Brug spildtyperne aktivt i jagten på spildet

Når vi arbejder med LEAN ser vi ofte på spild, set med kundens briller – altså hvad ville kunden sige ti,l at denne proces gennemføres på denne måde – hvad er det egentlig kunden ønsker at betale for – hvad er kundens behov (det bør vi jo have styr på fra princip nr.1)

LEAN går i høj grad ud på at fjerne spild i og imellem processerne – så brug spildtyperne aktivt.

Har man beskrevet processerne meget nøje på værdistrømsanalysen, er det en god ide at gå hele analysen igennem med “spild-briller” på – hav spildtyperne ved hånden, så går det lettere – og brug gerne farvemarkeringer, så spildet markeres med rød.

Når man først kommer igang med at SE SPILDET, ja så kan det faktisk blive lidt af en sport at få øje på det, og gøre noget ved det, så det ikke forhindrer flow – som er det 3. LEAN-princip.

Dette indlæg blev udgivet i Fokus på kunden, LEAN i administrative processer, LEAN-principper, LEAN-spildtyper og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.