Prøv at indføre træk-system i stedet for tryk

Det 4. LEAN-princip går ud på at vi skal lade kunden trække ydelsen eller servicen, men hvad går det egentlig ud på – det kan godt være svært at se hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Man kan sige, at når man har tryk-system, så arbejder man med et “gæt-system”, hvor nogle forecasts fra kunden er bestemmende for hvor meget og hvornår vi producerer.

Lav et se-system og lad kunden trække ydelsen

Det kan godt være en udfordring at vente med at producere til kunden trækker – det kræver kort gennemløbstid.

Arbejder man med et træk-system, ja så har vi et “se-system”, hvor vi tydeligt kan se hvornår der er brug for reaktion i forhold til kunden.

Træk-systemer kan i visse tilfælde hjælpes på vej af simple kanban-systemer, så man har mindre buffer-lagre mellem processerne – dette er fordi procestiderne ikke er ens i hele værdikæden.

Så når du går igang med dit arbejde, så tænk på om der er en kunde der har givet en ordre, altså trukket, eller om du “producerer” blot fordi det plejer vi at gøre – men vi ved ikke om  der er kunder der vil have det, så produktet lander på et lager eller i en bunke.

Dette indlæg blev udgivet i Fokus på kunden, LEAN i administrative processer, LEAN i praksis, LEAN i produktion, LEAN-principper og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.