Nå, du bruger IT-systemet på den måde!

Vi kender det vist allesammen, vi mener selv vi gør det bedste vi kan når det angår brugen af virksomhedens IT-systemer, men pludselig åbner en ny verden sig for os.

Der bliver lavet en værdistrømsanalyse på de processer man arbejder med, og man finder pludselig ud af, at systemet faktisk kan meget mere end man egentlig gik og troede, eller der er genveje som man ikke anede eksistensen af.

Computere er en stor del af vores hverdag

Man finder pludselig ud af at sidemanden arbejder på en anden måde i systemet.

Man skal ikke længere væk end lige over på den anden side af bordet for at finde andre og smartere metoder i brugen af IT, en lidt frustrerende oplevelse, da man jo altid har ment at man gør det bedste man har lært, og det har man vel også.

Hvordan får man så øje på disse IT-udfordringer ved hjælp af værdistrømsanalysen?

Man kan jo fokusere på hvilke systemer der bruges i hele værdikæden, og notere det undervejs,  gå meget i detaljen omkring selve udførslen i systemet, så alle kan se hvordan arbejdet udføres i dag.

Det er naturligvis vigtigt, at så mange som muligt giver deres besyv med i forhold til at lave analysen, så skab dialog undervejs i forløbet, så alle kommer på banen.

Efterfølgende kan man lave fremtids-versionen, hvor de bedste metoder benyttes hele vejen igennem værdikæden – desuden kan der være brug for at opfinde nye smarte ting, som letter arbejdet.

Husk at have respekt omkring personers forskelligheder – vi er ikke alle lige hurtige til at tage nye IT-ting til os, og lad være med at lave for meget ad gangen, det stresser, og vi ved ikke helt hvad der virker.

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i administrative processer og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.