En standard er ikke blot en dans

Nogen mener måske at standarder er kedelige og hæmmer vores arbejde, men hvem siger det skal være sådan, vi kan da bare gøre det lidt sjovere at bruge dette værktøj som faktisk giver rigtig god mening.

Værdistrømsanalysen kan være med til at synliggøre, hvor der er brug for at indføre

Standarder er funktionelle

Find mulighederne for brugen af standarder i værdistrømsanalysen.

standarder.

Er der opgaver som er ensartede og som laves ofte, ja så kan det være en rigtig god ide at lave en standard for hvordan den udføres, så det gøres ens hver gang. Her er det så det kedelige kommer ind i billedet, men brug dem aktivt, og tænk på hvad du kan bruge tiden på når nu dine rutineopgaver er standardiserede og lette at gå til.

Det er ikke kun rutinerne der kan afkræve en standard, for hvordan er det nu lige vi gør når vi har en reklamation? – jeg kan ikke helt huske det, så jeg gætter mig lidt frem! Her ville en standard være naturlig, måske i form af en tjekliste, så man ikke glemmer noget.

Er man sælger og skal huske mange ting, kan en standardformular være med til at vi husker det hele, det er mere professionelt, end at man er nød til at kontakte en eventuel nu kunde flere gange om det man lige har glemt!

Så gå jeres værdistrømsanalyse igennem med “standard-briller” på – og lad jer udfordre til en “standard-dans”

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i administrative processer, LEAN i produktion og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.