Har du et par spild-briller – ellers kan du låne mine

Når først vi vænner os til det, så kan vi slet ikke lade være, vi ser det overalt hvor vi kommer og kan til tider være lidt irriterende at være sammen med.

Ja altså når vi har “spild-brillerne” på og gir den gas på den front.

Værdistrømsanalysen er skabt til at få øje på spildet, så sørg for at lave en sådan inden i hovedløst kaster jer ud i fjernelse af spild.

Lær at se spildet

Pas på når du fjerner spild, måske andre bliver påvirket negativt !

Man kan naturligvis godt fjerne noget spild uden analysen, men man risikerer at miste helhedssynet i sin iver efter at fjerne spild som hjælper en selv til en bedre hverdag, dette undgår man i høj grad når man bruger værdistrømsanalysen.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på spildtyperne her, de er omtalt mange andre steder, men blot opfordre til at analysere jer frem til hvorfor spildet opstår, og så fjerne årsagen til spildet – så i kommer helt ind til kernen og ikke blot symptom-behandler.

Mangler i inspiration til hvordan analysen laves, så kontakt mig, så du kan få et sæt af de gratis LEAN-hæfter, hvor et af dem specifikt handler om værdistrømsanalysen og fjernelse af spild.

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i administrative processer, LEAN i produktion, LEAN-hæfter, LEAN-spildtyper, Værdistrømsanalyse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.