Mål og målstyring – det virker skræmmende!

Det kan godt virke truende når nogen får den, for nogen, fremragende ide at måle på forskellige ting i afdelingen, hvad skal det nu til for, det går jo lige så godt.

Tag dog ikke initiativet ilde op, for det kan faktisk være meget givende at have synlige mål så alle ved hvad der forventes, desuden kan man jo selv være med til at fastlægge hvad der skal måles på.

sæt realistiske mål

Målinger er stærkt adfærdsregulerende, så husk at skifte dem ud!

Værdistrømsanalysen kan desuden være med til at synliggøre hvor målinger kan være en god ide. Er der steder i værdikæden, hvor noget går galt, kan det være en god ide eventuelt at måle på hvor tit det sker, for derved at blive skarpere i analysefasen.

Efter at have analyseret i forhold til værdistrømsanalysen, ja så kan det være at man finder nye målepunkter blot ved at se på værdistrømsanalysen – det er kun fantasien der sætter grænsen.

Desuden giver det værdi flere steder i organisationen at have målinger, specielt hvis man husker at arbejde med målnedrulning og resultat-oprulning, så man hele tiden kan følge “rigets tilstand” på manuelle tavler.

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i administrative processer, LEAN-tavler, LEAN-workshop og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.