Sæt et hold der arbejder med værdistrømsanalysen

Inden man kaster sig ud i arbejdet med det brune papir og et par stakke post’its, så er det vigtigt at sammensætte et hold som skal være med til at lave analysen.

Tænk altid over hvem der kan være gode at have med til analysearbejdet – er der nogen der har berøring med processen, så sørg for at de er repræsenteret.

 

Dog skal man også passe på, for det at lave værdistrømsanalyser tager tid, og det tager endnu mere tid, hvis man er for mange til at lave den – jeg vil ikke anbefale at man er mere end 4 personer – egentlig gerne højest 3 til analysearbejdet.

Derudover kan det være en god ide at tænke over hvem der vil være godt at have med på holdet – det kan sagtens være den “stille mus” som ikke siger så meget i hverdagen – jeg har ofte set, at disse personer har utrolig meget at bidrage med (“de råber bare ikke op om det i hverdagen”)

Det kan også være en ide at tage en af LEAN-tvivlerne med, så vedkommende bliver involveret i arbejdet, og ad den vej finder ud af at det ikke er spor farligt.

 

Dette indlæg blev udgivet i Forandringsledelse, LEAN i administrative processer, Værdistrømsanalyse, Vidensdeling og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.