Mange tak for blomsterne til min fødselsdag !

Har du nogensinde prøvet det – at modtage en mail fra en kollega med ovenstående ordlyd – nej måske ikke – dog er der mange der kan nikke genkendende til at modtage mails som man ikke rigtig ved hvad man skal bruge til.

Tænk hvad en buket blomster kan være skyld i !

Tænk hvad en buket blomster kan være skyld i !

Ovenstående mail kunne godt være fra en større arbejdsplads, hvor Connie har haft rund fødselsdag og har modtaget en buket fra firmaet – en pæn gestus som hun naturligvis sætter pris på – derfor sendes der en mail til “alle i virksomheden” – uden at tænke på at det altså er ALLE der får denne mail.

Kan være der er omkring 1000 medarbejdere der hver især skal åbne mailen, læse den og konstatere at man enten kender Connie – eller at man ikke gør det.

Kender man ikke Connie vil man måske spørge kollegerne om de kender hende – nej det gør de umiddelbart ikke – men vi kan da lige tjekke på intranettet – så vi kan se hvordan hun ser ud – så det går rigtig mange igang med – det gør systemet langsomt – så nu kan man også lige brokke sig lidt over at IT igen er langsom – sikke noget skidt !

Alt i alt giver en ganske banal og høflig mail masser af forstyrrelser bredt ud i virksomheden – der bruges masser af tid på at tale om, finde og konstatere hvem denne Connie egentlig er! – ikke noget der opleves som en egentlig forstyrrelse i hverdagen – men det tager faktisk rigtig meget af vores arbejdstid – alle disse forstyrrelser, som kan være i form af mails som i bund og grund er unødvendige – for Connie kunne vel have skrevet på intranettet at hun var rigtig glad for blomsterne !

Ja det er skåret lidt ud i pap – og er måske provokerende for nogen – men hvor meget tid bruger du på unødvendige mails om dagen – prøv at holde øje med det, og bliv ikke forskrækket, for det er faktisk ofte rigtig mange mails som man kan undvære.

I ovenstående eksempel bruges der måske omkring 10 sekunder pr. medarbejder for at åbne mailen – det svarer faktisk til små 3 timer totalt set for alle 1000 medarbejdere – skræmmende ikke sandt !

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.