LEAN kigger på tværs i værdikæden !

Driver man virksomhed har man også ofte etableret sig, så der er flere forskellige afdelinger som klarer diverse mere eller mindre specialiserede opgaver.

Det er meget vigtigt at fokusere på tværs af værdikæden - her er værdistrømsanalysen ideel.

Det er meget vigtigt at fokusere på tværs af værdikæden – her er værdistrømsanalysen ideel.

Der er en salgsorganisation, indkøbsafdeling, ordrekontor, kundecenter, planlægningsafdeling, produktion, logistikafdeling osv.

Men husker man som virksomhed at kigge på tværs af disse afdelinger, som jo ofte er meget afhængige af hinandens arbejde ?

“Nej – det har vi ikke lige fået set på” er svaret ofte – men det er faktisk utrolig vigtigt at man tager sig tid til at se på tværs af alle de forskellige “siloer” og følge et produkt/en sag igennem hele virksomheden, for at se hvad det “udsættes for” – for der er faktisk masser af spild og uhensigtsmæssigheder, som man sagtens kan gøre noget ved, uden at det koster andet end den tid man sætter af til arbejdet.

Har du brug for hjælp til dette, så kontakt Storgaard Innovation, som har stor erfaring i dette – blandt andet ved at bruge LEAN-værktøjet værdistrømsanalysen, som i høj grad er med til at synliggøre arbejdsmetoder og processers sammenhænge, også på tværs af værdikæden.

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i praksis, LEAN-værktøjer, Værdistrømsanalyse og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.