Hvad er omstillingstid

Vi har masser af det i hverdagen, uanset om vi arbejder på kontor, i produktion, eller kører rundt ude på de danske landeveje i en servicebil og udfører diverse opgaver.

Bestil hæftet om SMED - det er gratis !

Bestil hæftet om SMED – det er gratis !

Omstillinger – de er der hele tiden, nogen opdager vi næsten ikke, for de er “jo bare en del af hverdagen”

Men det kan faktisk godt betale sig at kigge på disse omstillinger, uanset hvor du arbejder!

I LEAN arbejder vi med metoden SMED, som går ud på at man kan gennemføre en omstilling på under 10 minutter (single minute exchange of dies), mest brugt i industrien, hvor man stiller om på maskiner osv.

SMED kan gennemføres på flere måder – men går i alt sin enkelthed ud på, at man sørger for at fjerne spild i omstillingsprocessen, og er klar til at gennemføre omstillingen i det øjeblik maskinerne står stille – alt sammen noget man lettest kan observere ved at lave en film af omstillingen, for dernæst at bearbejde den.

I administrative processer kan man med fordel se på hvornår man bliver forstyrret – eller hvornår man forstyrrer andre – for en forstyrrelse er lig med en omstilling, og det tager tid at komme tilbage til det man var ved.

Vil du vide mere om SMED og omstillinger, så tag et kig i LEAN-hæftet: SMED, den praktiske gennemførsel – du kan få den gratis på pdf – ved at skrive til Storgaard Innovation.

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i praksis, LEAN i produktion, LEAN-hæfter, LEAN-værktøjer og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.