LEAN er ikke kun for de store !

Nogen vil sige, at LEAN – det er kun for de store, for det kræver rigtig meget !

Ja det har man da ret i, at det kræver en del – men det kommer jo helt an på hvordan man tilrettelægger hele forløbet.

LEAN er ikke kun for "de store"

LEAN er ikke kun for “de store”

Jeg har kendskab til flere store virksomheder, hvor det er endog meget svært at få succes med LEAN – det har under alle omstændigheder været mere udfordrende end man i første omgang havde forestillet sig. Nogen af disse virksomheder har i en periode lagt LEAN på hylden – men har for en dels vedkommende taget fat igen, og efterhånden fået godt fat i brugen af de forskellige værktøjer.

Men troen på, at det kun er de store der kan arbejde med LEAN er, efter min overbevisning noget sludder – jeg kommer i hvert tilfælde i flere mindre virksomheder, hvor man hurtigt ser effekten af at arbejde koncentreret med udvalgte LEAN-værktøjer.

Arbejdet med LEAN i mindre virksomheder kan i mange tilfælde være mindre udfordrende, da beslutningsprocesserne ofte ikke er så langvarige – så man kommer hurtigere igang med at fjerne spild og gennemføre forbedringer på processerne.

Under alle omstændigheder, er det vigtigt at tage nogle strategiske beslutninger om hvordan LEAN skal implementeres, i hvilken hastighed osv. inden man går igang – så planlægning er et nøgleord – uanset størrelsen af virksomheden.

Vil du vide mere om hvordan du får succes med LEAN, så kig på min hjemmeside www.storgaardinnovation.dk – der er masser af inspiration – samt muligheden for at få gratis LEAN-hæfter.

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i administrative processer, LEAN i praksis, LEAN i produktion, LEAN-hæfter, LEAN-implementering og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.