Hvordan bekæmpes “ketchup-effekten”

Hvad er det lige der sker – jeg synes lige jeg var godt med, men så væltede det pludselig ind med opgaver – ligesom når man støder lidt til ketchupflasken, og det pludselig vælter Ketchup-effekten og LEANud over det hele.

Sådan har vi det vist ofte – men kan vi gøre noget ved det ? – hvad er årsagen i det hele taget ?

Tja – vi kan sikkert gøre noget ved det, blot ved at tale sammen om hvordan flowet er omkring opgaver i virksomheden.

Ofte ser man, at de der “skaber ketchup-effekten” slet ikke er klar over, at det opleves sådan – så det at tale sammen gør faktisk allerede meget.

Derudover, kan man mere systematisk, gå ind og analysere på processerne, for derved at fokusere på fjernelse af spild i processerne – her vil man sikkert få en masse ting frem i lyset, som er med til at synliggøre problemstillinger, der er årsag til disse store udsving i arbejdsmængder.

Har du brug for hjælp til at bekrige ketchup-effekten ved hjælp af LEAN, så tag kontakt til Storgaard Innovation – jeg er klar til at hjælpe jer.

 

Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og dialog, Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i administrative processer, LEAN i praksis, LEAN i produktion, Værdistrømsanalyse og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.