Hvem har ansvar for vedligehold af LEAN-tavlen ?

Har i tænkt over det – nu  hænger tavlen der, og er efterhånden blevet en del af hverdagen, men i et af felterne kommer der mere og mere på, som ikke har noget med tavlen at gøre !

LEAN-tavlen skal ikke bruges til bryllups-billeder og des lige !

LEAN-tavlen skal ikke bruges til bryllups-billeder og des lige !

Det er helt naturligt, men ikke desto mindre vigtigt at tage action på – for LEAN-tavlen skal ikke bruges til bryllups-billeder, invitationer til 50 års fødselsdage, salg af gamle biler, barnevogne osv.

Den skal bruges til LEAN !

Men hvem har så ansvaret, for at tavlen ikke “klistres til” med alt muligt, som ikke har med tavlen at gøre ?

Det har i alle sammen – høj som lav – så sørg for, ved tavlemøderne at konstatere, om der er “snavs” på tavlen, som ikke bør være der – og fjern det.

Sørg for at have en anden tavle til disse ting – for det er der ofte behov for !

Man kan med fordel udnævne en “tavleansvarlig” fra uge til uge – eller for en måned ad gangen – dette noteres så på tavlen – men er ikke ensbetydende med, at man bare kan gøre som det passer en, i forhold til hvad man hænger op.  Alle bør, i turnus, blive tavleansvarlig – og således også have ansvar for afholdelse af tavlemøder, opdateringer inden afholdelse osv.

Er man kommet dertil, at man synes, der er felter der skal laves om – kan det komme via en idé på tavlen, så det tages op ved et tavlemøde – for der skal jo også udvikles i brugen af tavlen – det er løbende forbedringer !

 

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i administrative processer, LEAN i praksis, LEAN-tavler og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.