LEAN – en begrænsning, eller en mulighed ?

Inden man kommer igang, kan det godt være svært at se hvad LEAN reelt kan hjælpe med i en virksomhed – specielt kan det være svært at overskue, hvordan man kommer godt i gang.

Målstyring

 LEAN  er mulighedernes kunst !

Allerførst er det vigtigt, at sætte sig ind i hvad LEAN kan hjælpe med, hvilke metoder findes i LEAN-værktøjskassen, hvordan bruges de, hvad skal målet være med LEAN, hvordan skal der kommunikeres osv. – Ja der er nok at gå igang med.

Undervejs kan man måske godt komme lidt i tvivl om hvorvidt LEAN er en begrænsning eller en mulighed.

Begrænsningen kan komme på tale, når man hører om begrebet standarder og tænker, at nu er der jo ikke plads til kreativitet og udvikling – men jo, det er der, for standarderne er med til at skabe ro til at gøre “alt det sjove”.

Mulighederne med LEAN er meget omfattende, og man bestemmer egentlig selv, hvor langt man ønsker at gå – for man kan tage de små skridt i starten (min anbefaling) for dernæst at slå “lidt større brød op” efterfølgende.

Dette for at få skabt en god LEAN-ånd i virksomheden, som spredes stille og roligt – Rom blev jo ikke bygget på én dag – og arbejdet med LEAN er meget omfattende, da man arbejder med forandringer, ofte i virksomheder der har eksisteret i masser af år, så forventer man at få “reformeret” virksomheden med LEAN i løbet af få uger, ja så bliver man skuffet.

LEAN er bestemt en mulighed – og de begrænsninger man ser, skal tages op løbende, så de ikke tager overhånd – ofte fordi man ikke helt ved hvad man får – men man ved hvad man har.

Rigtig god fornøjelse med LEAN i fremtiden – har du brug for inspiration, så besøg min hjemmeside www.storgaardinnovation.dk 

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i administrative processer, LEAN i praksis og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.