Hvad ved du om – LEAN ledelse ?

LEAN-ledelse – er det en disciplin helt for sig selv? – nogen vil sige “nej, det er hvad jeg gør til daglig” – og helt naturlig, mens andre vil sige “LEAN-hvad for noget – skal det nu være smart”

Lederne bør have en fælles tavle, så i kan følge "rigets tilstand"

Lederne bør have en fælles tavle, så i kan følge “rigets tilstand”

Uanset hvad, så er ledelse en svær disciplin, som kræver at man som leder er “fremme i skoene” – “oppe på beatet”, eller hvad man siger i dagens Danmark.

LEAN-ledelse kræver for det første, at man som leder VED hvad LEAN går ud på, så man hele tiden er klar til at gå i dialog med såvel medarbejdere som øvrig ledelse.

Ved man ikke hvad det går ud på bliver det selvsagt rigtig svært at sparre omkring, samt skabe motivation for i virksomheden.

Så kære leder, sæt dig ind i hvad LEAN går ud på !

De næste der er vigtigt omkring LEAN-ledelse er, at man som leder ikke er bange for at give ansvar ud i organisationen – så alle er med til at tage beslutninger og løfte i flok – naturligvis indenfor visse fastsatte rammer.

Derudover skal du være “synlig leder” – og det er ikke nok blot at gå igennem lokalet i rask tempo et par gange om dagen – NEJ, du skal ud og “mærke efter” – der hvor værdien skabes (det er jo typisk ikke på lederens kontor) – så ud af “glasburet” – ud til medarbejderne – snak, lyt og hør efter – så de kan mærke du er der, og VIL dem.

Til sidst vil jeg opfordre til, at ledelsen begynder at afholde tavlemøder i fast interval, så i hele tiden har fokus på fremdrift, handlinger, løsninger i forhold til ikke opnåede mål (som naturligvis skal være SMART’e) – Tavlerne er med til at synliggøre “rigets tilstand”, og jo oftere i mødes ved tavlen, des tættere kommer i på den daglige drift, reduktion af spild, optimering af arbejdsgange, motiverede medarbejdere og en bedre hverdag.

Har du ikke allerede en tavle, så kan du lige nå at få en etableret inden sommerferien – så du er helt klar, når der igen er fuld tryk på efter en skøn sommer.

Brug for hjælp ? – den er ikke længere væk en en mail til erna@storgaardinnovation.dk

Dette indlæg blev udgivet i LEAN i praksis, LEAN-ledelse og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.