Vi kaster os ud i nye tiltag – der skal ske noget nu – så det er bedre at gøre noget end intet.
Ja det er korrekt – men pas nu på, for man kan faktisk godt løbe ind i udfordringer med den tilgang til tingene.
Effektmålinger lyder måske kedelige, men ikke desto mindre er det vigtigt at gøre det til en hel naturlig del af forbedringsarbejdet, også at måle effekten af de tiltag man sætter igang.
Hvordan måler man så det ?
Der er mange forskellige måder at måle på – og det afhænger naturligvis helt af de tiltag man har igangsat.
Sørg for at have en tavle, som er centralt placeret, så alle kan følge udviklingen – det er motiverende – man skal ikke gemme det gode budskab væk inde i en computer.
Gør tavlen overskuelig – hav ikke for meget “plastret op” på tavlen – det forvirrer billedet.
Sørg for at rose og anerkende i forhold til effekter – vis det eventuelt på tavlen ved hjælp af smileys (afhænger lidt af temperament)
Skriv effektmål på tavlen – og resultater, som bruges ved tavlemøder – så man hele tiden følger udviklingen – når man ikke målet, bør man finde årsager til manglende målopnåelse, så der kan sættes nye handlinger igang, for i højere grad at nå målet = løbende forbedringer.
Effektmålet vil ofte blive fastlagt når man laver handleplaner i forhold til fjernelse af spild, etablering af flow osv. når man laver værdistrømsanalysen – det er med til at prioritere de handlinger der igangsættes, så det er en hjælp på vejen.
Laver du effektmålinger – ellers kom igang – det betaler sig.
You must be logged in to post a comment.