Får du også sved på panden ?

Det er ikke kun sommervarmen der kan give sved på panden i disse dage.sved på panden_2015

Bare det at skulle på en tiltrængt ferie kan sætte sindene lidt i kog – og man får måske lidt sved på panden for at nå alt det der skal være i orden, inden man med god samvittighed kan smutte hjem i hængekøjen og nyde sommeren.

Hvad er det så lige der gør, at det er sådan – der er sikkert masser af årsager.

Er du en af dem der sidste år tænkte “det her må jeg gøre bedre næste år” – men nu er du her igen – og fik du gjort noget ved det? – måske lidt, men der er stadig plads til forbedringer.

Tænk eventuelt over følgende:

  • Hvorfor er der så mange hængepartier, som skal fikses lige før ferien – hvorfor har du ikke klaret det noget før
  • Hvorfor er der ikke andre der kan overtage specifikke opgaver fra dig – måske du skulle “give noget fra dig” i dagligdagen (naturligvis i samarbejde med kollegerne)
  • Hvorfor har du ikke fået styr på leverandørlisten før i sidste øjeblik – det kunne jo sagtens laves løbende, når der er ændringer
  • Hvorfor roder det overalt i dit arbejdsområde – jo jo – du har haft travlt, men rod avler rod – og det tager vel ikke længere tid at holde orden (ved godt det måske provokerer lidt)
  • Hvorfor glæder du dig til ferien – og ikke til at komme retur igen – ligger der bunker, når du kommer retur
  • Hvorfor ikke gøre noget ved det resten af året, så du kun får sved på panden fordi det faktisk er sommer og dejlig varmt

Ved godt det ikke er “bare lige” – men der er faktisk rigtig mange muligheder for at fokusere på intern uddannelse, etablering af standarder, fjernelse af spild i og omkring processer og skabe fællesskaber omkring det at få en dejlig ferie – hver gang.

Har du brug for hjælp – så læs mere om LEAN på www.storgaardinnovation.dk – og kontakt mig gerne, hvis du giver en kop kaffe til en snak om din næste ferie.

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN i praksis og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.