Er dine processer også lidt slørede ?

Vi kender det nok godt alle sammen – man er del af en større værdikæde og mener bestemt, at man har helt styr på hvordan det hele hænger sammen.

Kaster man sig ud i at lave en værdistrømsanalyse går det faktisk ofte op for de fleste, at processerne faktisk har været noget slørede og svære at definere helt klart, også i forhold til ansvar undervejs i værdikæden.

Jeg har lige været med til en 3 dages workshop, hvor vi (sammen med ca. 30 medarbejdere) har beskrevet hele værdikæden i en Svensk virksomhed – her var der også plads til overraskelser.

Jamen jeg trode da ikke at… – hold da op, gør i det sådan…. – sikke da noget bøvl….

Udsagn der kom over de 3 dage, hvor det pludselig blev tydeligt, at noget må gøres – et fælles fodslag skal skabes, for at skabe mere værdi for kunderne (også de interne) – så om en uges tid mødes vi igen for at fastlægge fremtidens metoder.

Har du også nogle slørede processer, så prøv at arbejde med værdistrømsanalyser – det giver virkelig en fælles forståelse for værdikæden.

Vil du vide mere ? – så tag et kig på www.storgaardinnovation.dk – her kan du også bestille mine gratis hæfter om lean på pdf.

Hvilke effekter har du fået ved at lave værdistrømsanalyser ? – kom gerne med din “historie” fra det virkelige liv.

værdistrømsanalyse lidt sløret

Dette indlæg blev udgivet i Fokus på kunden, Løbende forbedringer / KAIZEN, Værdistrømsanalyse og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.