Gode råd er dyre, siger man, men hvorfor ?

Jeg ved ikke hvem der har fundet på det med at “gode råd er dyre”, men kan da godt lige komme med mit bud på, at det faktisk ikke altid behøver være sandt.

Ikke dermed sagt, at alt skal være gratis – og heller ikke nogen definition af hvad “dyrt” er, for det er der sikkert masser af meninger om, afhængig af hvem man er.

I min verden, som selvstændig konsulent (indenfor LEAN) er der masser af muligheder for at give gode råd, både via sociale medier, ved kaffemøder, til netværksmøder, via mail-korrespondance, til festlige lejligheder osv. – det er bare om at finde dem, og udnytte dem.

Nogen vil sige, at sparring og gode råd har en pris, ja det har de jo også, i nogen sammenhænge, men at give et godt råd til en der har brug for det her og nu betyder ikke så meget for mig, jeg deler gerne min viden med andre.

Netværksmøder er en fantastisk metode til, dels at komme til at kende andre mennesker, og til at dele viden, her er masser af muligheder, pludselig står man overfor en der fortæller noget jeg kan bruge. Det er jo fantastisk, og så er der jo ingen faktura imellem os, nej, vi betaler måske et årligt abonnement til netværkets drift, og får således en fantastisk mulighed for at sparre med andre, afhængig af hvor aktiv man er i netværket, det er man  jo selv herre over.

Kaffemøder er også en super mulighed for at få viden, dels om andre virksomheder, men også omkring metoder indenfor masser af områder, hvor jeg jo koncentrerer mig om LEAN, og giver gerne mine råd til hvad man eventuelt kan gøre mere/mindre af, så man får succes med implementeringen – det koster ikke noget, andet end altså en kop kaffe, og en forudgående aftale herom.

Søger man på nettet, er der faktisk også fyldt med masser af råd, af forskellig herkomst og kvalitet – det kan til tider være mere besværligt at bruge disse råd, da man ikke umiddelbart har mulighed for at stille spørgsmål osv. – men er alligevel en rigtig god kilde til masser af vidensdeling.

Har du gode råd til nogen, og deler du dem med andre? – i givet fald hvordan, hvad får du og “modparten” ud af det?

Del gerne ud af dine erfaringer, og gode råd i forhold til gode råd.

Gode råd er dyre_eller er de

Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation og dialog og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.