Er det “en kamp” og er det fedt “at slippe” ?

Hvorfor siger man, at noget er “en kamp” – for er det virkelig en kamp, og er det virkelig dejligt “at slippe” ?naar-lean-er-en-kamp

Jeg kommer i mange virksomheder, i mange forskellige sammenhænge, og hører til tider at nogen “slipper” for at være en del af for eksempel noget udviklingsarbejde, og at andre tager kampen op.

Men er det virkelig en kamp at arbejde med for eksempel udvikling, og er det virkelig så fedt at slippe, nej, det mener jeg bestemt ikke, faktisk så synes jeg det er hammer ærgerligt “at slippe”.

Lad mig uddybe det lidt – blot noget jeg har tænkt over.

Bestyrelsesarbejde i mit lokalområde ses ofte også som en kamp, man siger i hvert tilfælde, at man skal tage kampen op i den ene og den anden bestyrelse. Men skal man overhovedet gå ind i bestyrelsesarbejde, hvis man synes det er en kamp? – Er det ikke bedre at gå ind i dette arbejde, hvis man tænker man kan bidrage med noget positivt, og faktisk har et reelt ønske om at man VIL noget, i stedet for at gøre det fordi det “bør man” ?

I virksomheder, hører jeg til tider at, afdelingen ved siden af slipper for at være med til dette og hint, eller administrationen er “fritaget” og at produktionen må “holde for”.

Men er det virkelig så slemt at være dem der “holder for” – er det ikke værre ikke at skulle “med på vognen”, for tænk om det virkelig er udviklende, spændende og inspirerende, tænk hvad man går glip af, når man bliver “hægtet af”.

Ved ikke om nogen kan genkende noget af det jeg skriver – nu fik jeg luft for dette, og ser frem til den næste “kamp” jeg skal tage op, i samarbejde med en lokal bestyrelse, eller en virksomhed i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Forandringsledelse, Kommunikation og dialog og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.