KLAR kommunikation – hos DDV

At kommunikere og være “klar i spyttet”, som nogen vil sige, kan være lidt af en kunst, også når man internt, skal kommunikere med hinanden.

Jeg er hyret ind hos DDV (Den Danske Vedligeholdsforening), for at komme med mine bud på, hvad KLAR kommunikation er, eller kan være, når vi arbejder med vedligehold, og skal kommunikere med en produktion, planlæggere osv. omkring diverse tiltag.

Emnet er meget relevant, synes jeg, da jeg til tider oplever, at man ikke rigtig kommunikerer MED hinanden, man kommunikerer faktisk meget mere OM hinanden, hvilket ikke giver et godt samarbejdsklima.

Men hvad er KLAR kommunikation, det har jeg blandt andet beskrevet i mit nyeste hæfte, der handler om kundefokus – du kan se mine tanker herunder, hvor det er “kunderettet”, men man kan vel også se produktionen som “kunde”, når man arbejder i vedligehold.

Konkret Forsøg at være så konkret som mulig, og målret din kommunikation til den specifikke kunde.

Kortfattet kommunikation kan ofte være en fordel, så budskabet er entydigt.

Letforståeligt Kommuniker i et letforståeligt sprog, så du ved, at kunden forstår hvad du mener.

Måske du ikke skal bruge for mange fremmedord, eller fagudtryk, til nogle personer, mens andre netop skal have masser af disse ord i kommunikationen.

Det er her vigtigt, at man kender sin kunde, og kan målrette kommunikationen i forhold til dette.

Anerkendende Det kan godt være, du synes kunden er uretfærdig, og ikke har ”fattet noget som helst” – men lad være med at lade det komme til udtryk i din kommunikation.

Lyt til kunden, og anerkend, at her er der noget der skal tages hånd om – og gør så noget ved det.

Fortæl gerne kunden, at du anerkender et givent synspunkt.

Relevant Vær bevidst om hvornår kommunikation er relevant, i forhold til kunden.

Både for meget, og for lidt kan være spild, så gå i dialog med kunden om, hvad der kan være udslagsgivende for kommunikation.

Spørg eventuelt ind og evaluér i faste intervaller, og meld ud i virksomheden omkring dette, så alle er klar over, hvad kunden finder relevant.

Aftal også gerne med kunden, hvordan der skal kommunikeres i givne situationer, skal der ringes, mailes, eller noget helt andet.

Er du medlem af DDV, kan du deltage d. 2. marts, og blive klogere på jeres kommunikation, og brugen af tavler i den forbindelse – det skal nok blive inspirerende.

klar-kommunikation-og-brugen-af-tavler

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.