Hvad er målet med LEAN ?? – Sæt tal på !

Jeg kommer i en del virksomheder, hvor man er meget stålfaste på hvad målet skal være med en eventuelt LEAN-implementering, men kommer også steder, hvor det ikke står helt klart, hvilket også er helt naturligt hvis man ikke kender til brugen og hvad det kan bidrage med.

Dog er det vigtigt at sætte sig nogle mål, synliggøre disse, nedbryde dem og forfølge dem, ellers ser vi ofte at vi mister momentum og faktisk ikke rigtig kommer nogen steder.

Hvor højt man sætter målet, er jo helt op til den situation og de muligheder der ligger,10% men mit  bud er, at der ofte er mindst 10% produktivitetsstigning at finde, når vi ser på helheden i en virksomhed.

Vigtigt er det også at nedbryde målene, så de giver mening i hele organisationen, for det hjælper ikke noget blot at melde ud, at vi skal være 10% mere effektive – nej der skal findes nogle konkrete indsatsområder, som har stor betydning i værdikæden og hvor man har mulighed for at ændre noget, også helt lavpratisk ellers løber vi ikke efter dem.

Ofte har man et overordnet mål ved opstarten af et LEAN-forløb, som så bliver brudt ned efterhånden som man arbejder med LEAN og metoderne i LEAN-værktøjskassen.

Har du brug for sparring i forhold til brugen af LEAN-værktøjerne, opstart af LEAN eller måske inspiration efter at have arbejdet med LEAN i noget tid, så kontakt mig gerne, jeg kigger gerne forbi – se mere på www.storgaardinnovation.dk 

 

Dette indlæg blev udgivet i Løbende forbedringer / KAIZEN, LEAN-mål og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.