Er du klar til robotternes indtog ?

Vi kan næsten ikke åbne en avis, eller et TV-program i nyhedsstrømmen, uden at kunne konstatere at ROBOTTERNE KOMMER om vi vil det, eller ej.

Sådan er udviklingen, så vi kan lige så godt vænne os til tanken, og glæde os over at vi kan være en aktiv del af denne proces, som bare tonser derudaf, gad vide hvor det ender, min fantasi rækker bestemt ikke.

Men er vi klar til denne automatiserede produktion?Robot

Det er noget af et projekt, at tilpasse en virksomhed til en mere automatiseret produktion, uanset om det er i de administrative processer, hvor IT-systemer i høj grad er vejen frem, eller om det er i produktionen noget mekanik tager helt, eller delvis over.

Uanset hvad, så gælder det om at have helt styr på processerne i værdikæden, ellers får man ikke det optimale udbytte af sin investering.

Investerer man i en automatisering i en produktion, så hjælper det jo ikke noget, hvis der ikke er styr på såvel råvareflow, som emballage, planlægning osv. det siger næsten sig selv, men kommer desværre til tider bag på nogen.

Ser vi på de administrative processer, så fordrer IT-systemer, at der er styr på input og data – ellers bliver output ikke optimal.

Ikke nogen større raketvidenskab, når vi taler om det, men hvordan finder man så ud af alt det i praksis?

Inddrag medarbejderne i analysearbejdet og forbered jer godt

Det kan ikke siges for ofte, at det altså er medarbejderne, der er tættest på processerne, så lad dem være med til at forberede jer til “robotternes indtog” – brug gerne værdistrømsanalysen, som kan være med til at skabe overblik, dels over nuværende arbejdsmetode, men bestemt også over fremtidens metode, som jo i første omgang er et kvalificeret gæt – men på sigt bliver den nye standard for arbejdets udførsel.

Start desuden i rigtig god tid, for det tager tid, ikke mindst at lave analyserne, men også at blive klar med diverse handlinger, som er defineret under analysearbejdet, man kan jo lige så godt gøre det ordentligt 🙂

Du kan også analysere dig frem til om automatisering er mulig

Vi ved det jo ikke, altså om noget automatik kan hjælpe her og der – for vi har ikke så meget forstand på den slags, men det er der heldigvis andre der har.

Går du i overvejelser omkring noget automatisering, så meld det ud, der er masser af muligheder for at få hjælp – jeg kender en del i mit netværk, som gerne kommer med nogle ideer.

Det eneste der er sikkert er – Hvis du IKKE gør noget, ja så sker der IKKE noget.

Jo måske alligevel – du HALTER bagefter, og mister markedsandele, og det vil jo være ærgerligt, tænker jeg.

PS. Jeg er ikke særlig god til at tegne robotter…

Dette indlæg blev udgivet i Forandringsledelse, LEAN i administrative processer, LEAN i praksis, LEAN i produktion og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.