Tør du tage det første skridt ?

Det kan godt være du synes du kommer på gyngende grund, når du tænker over om LEAN er noget for dig, og din virksomhed.

Jeg kender det godt, og har arbejdet med det i mange år, og kan derfor sagtens forstå, at man ikke bare lige kaster sig ud i “projekt LEAN” – for LEAN er ikke noget projekt, men en kulturændring, hvis man altså går all in.

Hvad skal der så til, for at man går igang ?

Der er mange parametre der spiller ind, men vigtigst af alt er, at man sætter sig grundigt ind i hvad LEAN går ud på, og hvordan det kan skabe værdi, lige netop i din virksomhed.

Flere og flere har efterhånden fået øjnene op for metoderne, og anerkender dem, som værende faktorer der kan tages ind, i arbejdet med forbedringer af processer, men det er jo mere end det at have kendskab til metoderne, man skal også kunne bruge dem, helt konkret.

Derfor er det vigtigt at anerkende, at man ikke kan læse sig til LEAN, man kan læse en masse om brugen, succeshistorierne, faldgrupperne, men selve implementeringen og den effekt det har i netop din virksomhed, det kan du ikke læse dig til.

Her er du nød til at kaste dig ud i det, tage chancen og henvende dig i LEAN-branchen, så du kan få noget ballast i forhold til den del, for skal du gå all in, og etablere en decideret platform internt, eller skal du gå konsulent-vejen, det er jo et stort spørgsmål, som mange sikkert stiller sig, og måske også har rigtig svært ved at svare på.

Jeg kan kun sige, at det kan have fordele at prøve noget af, og turde gøre det, velvidende, at det kan give “støj” i virksomheden, da forandringer ikke altid passer ind “lige nu” – men er vi ikke nød til at gøre noget for at komme videre?

Selv har jeg været konsulent i næsten 10 år, inden jeg, for snart et år siden, blev ansat som LEAN-manager, hvilket giver helt andre muligheder for mig, men bestemt også for virksomheden, hvor jeg nu i endnu højere grad kan være med til at fastlægge næste skridt, udarbejde strategien, værktøjerne og dermed det LEAN-DNA vi ønsker.

For LEAN er en kultur, der skal arbejdes med, den skal plejes, udfordres og leve, så det giver mening for ledelsen, medarbejderne, og bestemt også kunderne.

Dette indlæg blev udgivet i LEAN-implementering, LEAN-ledelse. Bogmærk permalinket.